Τοστ με ζαμπόν και σάλτσα τυριού
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
25 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Φρυγανίζετε το ψωμί. Σοτάρετε τις φέτες ζαμπόν και ταυτόχρονα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Λιώνετε δηλαδή το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε προσεκτικά το κορν φλαουρ, την πάπρικα και τη μουστάρδα ανακατεύοντας διαρκώς και μετά προσθέτετε και το γάλα, λίγο λίγο, έως ότου πήξει ελαφρά η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε και το τριμμένο τυρί. Κατόπιν, αλείφετε κάθε φέτα φρυγανιάς με τη σάλτσα, βάζετε πάνω μια φέτα ζαμπόν και προσθέτετε πάλι λίγη σάλτσα από πάνω. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

(για 6 φέτες)

 

  • 5 κουταλάκια βούτυρο για τη σάλτσα
  • βούτυρο για σοτάρισμα του ζαμπόν
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • 4 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Τσένταρ
  • 6 φέτες ψωμί τοστ
  • 2 κουταλάκια κορν φλαουρ
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • αλατοπίπερο